Skulle va kul?

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten under kampanjen så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj (kampanjen gäller 16 april-13 maj eller upp till 5000 blogginlägg)

 

Jag är ingen världsförälder men det skulle vara kul att bli. Men sen vet jag ju inte om man kan vara under 18 år.
Men, vi får väl se!
Kram!

Ment to be!

Hej på er! Hur mår ni idag efter denna  torsdag?
Snart helg, sjukt skönt! Jag ska åka till Ullared, det ska bli skönt, behöver köpa lite olika nya grejer. Det enda dumma är att då missar jag gospelkonserten i kyrkan :'( får väl bara längta tills nästa konsert! (Y)
Idag har varit en grym dag! Jag hade först nationellt prov i engelska och det gick la sådär. Resten av dagen lyssnade jag mest på musik. Var för trött för att plugga typ... Efter gick vi till konfan, där firade vi en som fyller år! Grattis till dig igen Niklas! ;) Så då åt vi godis, diskuterade, och skrattade. Det var härligt!
Sedan stannade vi några kvar i kyrkan tills typ halv åtta innan jag och Klara drog oss hemåt eftersom jag skulle packa inför imorgon osv.

Hur har din dag varit???

För er som inte vet tittar jag aldrig på tv. Eller jo okej, en gång i veckan när mitt favoritprogram går, vampire diaries!
Jag är hellre ute, är i kyrkan, träffar kompisar eller lyssnar på musik.
Men min syster däremot, hon tittar mycket på tv och sånt. Så när jag gör annat, typ käkar mellanmål t.ex. Så brukar jag ju märka vad hon tittar på och igår så tittade hon på ett program som heter Plain Jane.

Plain Jane handlar om en "riktig mode tjej" som letar upp sådana tjejer som inte sticker ut, som använder såkallade (enligt folk) "tråkiga kläder", de tjejerna är kära i någon kille men vet inte om han gillar dom tillbaka så hon hjälper dom genom att styla om domhar dom kan fånga sin kille.
Jag tycker att det programmet är rena rama SKITEN!
jag tycker att man inte ska behöva stylas om till någon man inte är för att få en kille. Man ska vara den man är! Precis som man är! Så som Gud har skapat en. Alldeles perfekt!
Om inte då den killen gillar tjejen tillbaka då? Tänker ni då.
Nä, men då är det väl inte "ment to be" ? Om en kille inte har varit kär i mig t.ex. om jag gissar då, varför skulle han börja gilla mig bara för att en tjej kommer, sätter på mig 15 cm klackar, nya snygga klänningar, fixar mitt hår och sminkar mig och gör mig till någon jag INTE är?

I Bibeln står det (någonstans) "du är alltid sedd - och alltid älskad" Älskad av Gud då men det kanske också är typ som att det alltid finns någon som älskar en. Då behöver man ju inte fixa om sig? För då finns det ju någon person som är menad för en?
Sådana program där dom fixar om folk är inte bra tycker jag. Låt folk vara som dom är!!
Missförstå mig inte, ni får ju fixa er fina och så när ni vill , jag menar bara att man inte ska liksom göra om folk totalt, ni får gärna också tycka att sådana program är bra, jag kan inte säga åt er vad ni ska tycka, jag säger bara vad JAG känner.

Du är du och ingen annan. Kom ihåg det!
Och någonstans där ute finns den du älskar och som kommer att älska dig tillbaka!

Sov gott mina godingar!

God bless you!

-är vid IPaden så ingen låt, men sök på ships in the night på youtube så får ni höra typ världens mest underbaraste låt!


Godnatt!




Livet är inte spikrakt

Hej på er finingar!
Nu har det vart påsklov och jag har inte skrivit på länge.
under påsken var jag uppe på landet, det var skönt! :)
Där chillade vi mest, åkte en gång och badade, gick på promenader med hunden osv.
Vad har du gjort under lovet? Hoppas det var lika skönt som mitt ;D
Skönt att bara komma bort från skolan ett tag, eller?
idag vaknade jag klockan 6 av mig själv och var jättepigg -det var också ljust ute, så kanske det var en andledning- så då gick jag upp och gjorde lite olika grejer trots att jag inte började förrän kvart över 9 :P
Efter skolan gick jag och en kompis ner till kyrkan och spelade och sjöng, jag är förskyld så sjöng helt falskt idag men det var kul ändå, det var också sjukt skönt eftersom jag inte vart där på länge - okej, igår, men innan dess hade jag inte vart där på länge - ;)

Lite funderingar:

Ibland tänker jag lite som, varför ska det finnas saker som inte är roliga, saker som gör en ledsen eller arg. Varför kan inte allting vara bra? Ni vet när man precis vid det tillfället är sådär jätte ledsen eller arg, varför ska just det finnas då liksom?
Men sen kommer jag alltid att tänka på att livet inte är spikrakt. Men kan inte bara platta det som med ens hår. utan det är som det är och det kan ingen ändra på! Ibland är man ledsen och ibland är man glad och så är det bara.
Så vi säger att inte det dåliga hade funnits, hur kul hade det roliga vart då?
Det hade ju inte alls varit roligt då?

Har ni även tänkt på att vad jag än gör så förändrar det världen. ?
Typ om: - nu är det här bara en teoretisk grej men -
Jag sitter på hemma hos mig och ska snart ut och möta en kompis, och då när jag gör det går jag rätt in i en cyklist och vi börjar prata, lära känna varandra mer och mer osv osv ;),
om kompisen då hade smsat och sagt att jag kan gå ut senare än vad som var tänkt, då hade jag ju inte gått in i cyklisten, och vi hade inte börjat prata, och vi hade inte heller blivit tillsammans, gift oss eller skaffat ett barn som sedan blev usa's president, blev stor och räddade världen.

Tänk vad våra små irrelevanta saker kan förändra!?
Så stick nu ut och gör massa grejer som kan förändra världen! Vi kan göra det tillsammans!:)

Här är en go låt nu på kvällskvisten
just nu har jag inga högtalare till min dator så jag vet inte hur den låter på youtube, jag tog första bästa av sökresultaten - jag har bara hört den på spotify hos en annan kompis -
så ni får väl se ;)

Hosanna !


Sov gott mina änglar! /kärlek Alexia :P

Starships are ment to fly

Hej på er!
Vad har ni gjort idag?
Själv har jag haft en tråkig dag. Jag var i skolan, sen åkte vi på studiebesök till SKF, och efter det stannade jag och några andra kvar i allum och käkade. Sen åkte jag till tandläkaren och efter det mötte jag en kompis och vi gjorde lite olika saker, då blev dagen roligare ;)
Annars?

Jag tänker skriva om förlåtelse idag.

I Bibeln står det att alla har syndat. Du har syndat och jag har syndat men det som är skillnaden mellan oss är att jag har tagit emot Jesus och fått all min synd förlåten.
Då har liksom Jesus tagit emot alla saker, tankar som tynger ner mig och sånt som jag ångrar.
Men ordet förlåt. Vad har det för innebörd?
... Förlåt kan man säga på många olika sätt. T.ex.
Ja, men förlåt, jag visste inte att du skulle ta det så hårt.

åhh, men, förlåt då. *stirrar ner i marken

Ja men förlåt då!! *följt av en hård smäll i dörren eller hög musik på

Egentligen så är ju ingen av de här sätten rätt?
Man borde ju egentligen bara titta personen i ögonen och säga förlåt.
För det är ju då man på riktigt menar att man ber om ursäkt. Annars blir det ju som att man säger det utan att mena det?

Ibland kan det kännas som att ordet ''förlåt'' bara är ett tomt ord liksom. Och att det inte har någon mening, att man likagärna kunde ha sagt smoothie eller något?
Fast man inser ibland att det verkligen betyder något, att man verkligen menar det.
Att säga förlåt (till vem det nu är riktat mot) är som att säga herre, förlåt mig för vad jag har gjort och hjälp den personen att inse att jag ångrar mig. och då hade det ju inte funkat att säga smoothie eller något annat, eller?
Ordet förlåt kan vara knepigt.

När föräldrarna blir sura över något och man säger förlåt och dom blir sura för att man bara säger förlåt hela tiden? Vad skall man göra då? Om man ångrar det man har gjort, så finns det ju inget annat att göra än att säga förlåt. Det är väl det bästa sättet?!

Nej nu bara babblar jag.
Men det jag menade med detta inlägg är att Gud inte bryr sig om de saker vi människor drar upp mellan varann. Det låter han vara mellan oss.

Ingen är något mer än en förlåten syndare. Ingen är heller något mindre än en förlåten syndare eller mindre än den Gud älskar.
Nu ska vi bara ta emot allt Jesus ger oss och att han alltid hjälper oss med våra synder och tar hand om dom, vem vet vad han gör med dem, men på något sätt hjälper iallafall oss att få bort dom.

tack herre för att du alltid finns med oss


Jag vill bara säga att du ska använda ordet förlåt väl, säga det när du verkligen menar det och att du ska ta väl vara på när någon säger förlåt till dig.

Nu får ni ha en fortsatt skön kväll, - jag behöver verkligen sova så mitt inlägg blev kort, och ursäkta om det blev något stavfel, jag skrev detta i all min hast för att så snabbt som möjligt komma till sängen-
Sov sött!

Kärlek// Alexia :)


RSS 2.0